ترمیم کننده بتن
ملات های ترمیم کننده بتن که بر پایه سیمان می باشند معمولا اماده مصرف هستند که وقتی آب لازم را به خمیر تعمیری که دارای الیاف و لاتکس خشک هستند از مقاومت بالایی برخوردار می شوند.
ترمیم کننده بتن از سیمان و لاتکس ملاتی و بدون انقضا تشکیل شده است که نفوذ پذیری کمی دارد ولی از دوام بالایی برخوردار می باشد.
ترمیم کننده بتن از گرانول های فلزی فاقد می باشد و عاری از یون کلر است.
از سیستم پاششی و یا ماله کشی جهت استفاده از ترمیم کننده بتن به کار برده می شود و در یک مرحله توان اجرای ضخامت ۵۰ میلی متر را دارد.
با روش شاتکریت میتوان ضخامت هتی بیشتری را اجرا کرد.
برای مصارف عمومی و داخل ساختمان و یا فضاهای بسته مثل زیرسازی های کف و دیوار ها قبل از نصب انواع مصالح دراکتیو توصیه ما ترمیم کننده بتن می باشد.
همچنین برای پر کردن درز ها و ترک های غیر سازه ای و حفره های میان بولت کاربرد دارد.
علاوه بر کاربرد هایی که بالا گفته شد برای ترمیم سطوح متخلخل ترمیم شکستگی های مقاطع بتنی یا سیمان کاری شده مورد استفاده قرار داده می شود
ملات های ترمیم کننده بتن دارای انواع مختلفی می باشند که به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
چسب لاتکس
رزینهای تزریقی
چسب های اپوکسی
انواع ملات های پلیمری
انواع ملات نیمه پلیمری
ملاتهای پایه سیمانی که با الیاف و پلیمر اصلاح شده می باشند
قبل از اجرای ترمیم کننده بتن دقت داشته باشید که سطح مورد نیاز برای اجرا ،
عاری از هرگونه آلودگی از جمله گرد و غبار و چربی و روغن و ذرات سست و … باشد .
چنانچه سطح به هر علتی آلوده باشد باید ابتدا توسط سند بلاست و یا فشار آب سطح را کاملا شستشو داده و تمیز نمایید .
چنانچه نقاط سست روی سطح وجود دارد باید از سطح جدا گردد .
هرگونه آلودگی و یا وجود نقاط سست بر روی سطح مانع پیوند درست سطح با ملات تعمیراتی می گردد و طول عمر ترمیم کننده بتن را کوتاه تر خواهند کرد.
همینطور هرگونه چربی بر روی سطح چسبندگی ملات ترمیم کننده بتن را به سطح بتن مختل کرده و پس از اجرا امکان پوسته شدن و تبله شدن وجود دارد .
برای ترکیب پودر ترمیم کننده بتن و تولید ملات ترمیم کننده بتن ظرفی متناسب که ظرفیت پودر و آب را بعد از مخلوط شدن داشته باشد را انتخاب کند.
به ازای هر کیسه ۲۰ کیلویی پودر ترمیم کننده بتن ۴ الی ۴٫۵ لیتر آب مورد نیاز می باشد .
ابتدا آب را درون ظرف ریخته و پودر ترمیم کننده بتن را آرام آرام در حالی که همزن برقی
( دریل + پره ) روشن است اضافه کرده و تا حصول مخلوطی همگن ادامه بدهید .
دقت کنید قبل از اجرای ملات ترمیم کننده بتن روی سطح ، ابتدا باید سطح را مرطوب نمایید .
چنانچه عمق محل مورد نظر برای اجرا زیاد باشد ، ملات ترمیمی را در چند لایه اجرا کنید .
مقدار مصرف ملات تعمیراتی بتن با توجه به حجم محل مورد نظر برای اجرا به دست می آید
ولی به طور معمول برای هر متر مربع در ضخامت ۱ میلی متر حدود ۲ کیلوگرم محصول مورد نیاز می باشد .
موادی که از آن ها برای ترمیم بتن استفاده می شود باید دارای بالاترین کیفیت ممکن باشند و بتوانند اهدافی را که برای آن ها مشخص شده را برآورده سازند.
گزارش ها و اعداد و ارقام مربوط به خدمات آزمایشگاهی بتن این مواد باید همراه با آن ها توسط تولید کننده موجود باشد تا کیفیت و تناسب آن ها مشخص گردد.
در برخی موارد از تولیدکننده ی مواد یک تاییدیه جداگانه نیز گرفته می شود که مواد تولیدی آن ها ویژگی های مشخص شده را دارا می باشند.
مواد و روش های ترمیم کننده بتن مورد استفاده حتما باید همان هایی باشد که در آیین نامه های مربوطه ذکر شده و از مواد و جایگزین های تایید نشده به هیچ وجه مورد استفاده قرار داده نشود.
همچنین اگر مشخص شد مواد ترمیمی برای کار ما مناسب نمی باشد،
این مواد به هیچ وجهی نباید در ترمیم مورد استفاده قرار بگیرند.
پیش از انتخاب مواد، باید اطلاعات مربوط به آن بررسی شود تا انتخاب مناسبی صورت پذیرد.
در بیشتر موارد سرعت و مقدار مقاومت کسب شده در لحظات اولیه مورد نظر می باشد و یکی از فاکتورهایی می باشد که بیش از بقیه مورد توجه قرار می گیرد:
۲۸ روز بیشتر از ۴۵ مگاپاسکال
یک روزه بیشتر از ۱۶ مگاپاسکال
شکل ظاهری: پودر خاکستری حاوی الیاف ریز
وزن مخصوص خمیری: حدود ۲۳۰۰ کیلوگرم به ازای متر مکعب
مقاومت فشاری در ۲۰ درجه سانتی گراد مطابق استاندارد BS1881 بخش ۱۱
فرمول دقیق و نتایج یکنواخت
تنها نیاز به اضافه شدن آب در محل مصرف
بدون انقباض
چسبندگی عالی
انعطاف پذیری
سطح نرم ، قابلیت پرداخت کاری راحت
نفوذپذیری کم
مقاومت عالی در برابر چرخه های ذوب – یخ و نیز کربناسیون
کاهش میزان نفوذ عوامل خورنده محیطی
کاهش هزینه های بعدی در مورد سطوحی که باید رنگ شوند
تعمير، جايگزيني و يا اصلاح مصالح، اجزاء و يا اعضاي خراب شده، آسيب ديده، يا معيوب يك سازه می باشد.
به عبارتی ديگر، تعمير در واقع شيوهاي می باشد كه به طولانيتر شدن عمر مفيد واقعي سازه و رسيدن به عمر مفيد سازه و طراحي آن كمك مينماید.
در واقع ما در ترمیم بتن می خواهیم شرایط را به نحوی فراهم سازیم تا سازه مشخصات خود را در دوره بهره برداری حفظ نماید.
مواد ترمیم کننده بتن پایه سیمانی یکی از معمول ترین موادی می باشد که از آن ها برای ترمیم و نگهداری از بتن مورد استفاده قرار داده می شود .
این مواد مخلوطی شبیه به بتن می باشند که از آن ها برای درزگیری و پر کردن ترک های به وجود آمده یا مقاوم سازی بتن استفاده می شوند. هم چنین از انواع خاصی از این مواد در بتن کیورینگ شده و کاملا خشک شده استفاده می کردد تا از ورود آب، محلول های خطرناک و گازی به آن جلوگیری شود. آن ها باعث می شوند تا از تخریب و یا خوردگی فولاد موجود در بتن پیشگیری گردد. کربناسیون، انجماد و ذوب شدن اب و تخریب سولفاتی از دیگر خطراتی می باشند که این مواد از آن ها جلوگیری می نمایند.
آسیب های وارده به بتن ناشی از اجرا: آسیب های ناشی از اجرا که نیاز به ترمیم و تعمیر بتن دارد شامل کرمو شدن بتن،
شن نما شدن، عدم نظافت داخل قالب قبل از بتن ریزی، عدم اجرای صحیح قالب که سبب ایجاد درز در بتن می شود، در رفتگی قالب و…. می گردد.
آسیب های وارده به بتن ناشی از شرایط محیطی و بهره برداری: این نوع آسیب ها به دلیل تاثیر شرایط محیطی و بهره برداری می باشد که شامل تاثیر مواد خورنده در محیط پیرامونی، از بین رفتن پوشش بتن و در نتیجه نمایان شدن میلگرد و… می باشد که نیاز به مواد ترمیم بتن دارد.
نیاز می باشد که تشخیص انواع بتن آسیب دیده اکثر اوقات با چشم قابل تشخیص نبوده و نیاز به انجام تست بتن می باشد.
تعمیرات سازه های دریایی
تعمیر تیر و ستون پیش تنیده یا مسلح شده
تعمیر تمامی اجزای ساختمانی که تحت بارگذاری مکرر می باشند
تمامی موارد تعمیر سازه ای که قابلیت استفاده پاششی یا ماله کشی را داشته باشند
به منظور محافظت از مقاوم سازی سازه های بتنی در معرض عوامل مهاجم چون کلراید و سولفات
تعمیرات سازه ای در مناطق صنعتی به ویژه آن هایی که در معرض روغن های معدنی و روغن هیدرولیکی هستند
یکی از مهمترین ویژگیهای ترمیمکنندههای بتن، چسبندگی بالای آنها به سطح بتن قدیمی است. این مواد با ایجاد پیوند قوی با بتن موجود، از جدا شدن یا لایهلایه شدن بخشهای ترمیمشده جلوگیری میکنند.
ترمیمکننده بتن با نفوذ به داخل ترکها، حفرهها و نقاط آسیبدیده، این فضاها را بهطور کامل پر کرده و با ایجاد یک سطح یکنواخت، ساختار بتن را تقویت میکند. این فرآیند باعث جلوگیری از نفوذ آب و مواد شیمیایی به داخل بتن میشود.
ترمیمکنندههای بتن معمولاً دارای ویژگیهایی هستند که از انقباض بیشازحد جلوگیری میکنند. این خاصیت به کاهش خطر ترکخوردگی پس از ترمیم کمک میکند.
مواد ترمیمکننده بتن معمولاً حاوی افزودنیهایی هستند که مقاومت فشاری، کششی و خمشی بتن را بهبود میبخشند. این افزایش مقاومت باعث میشود که نواحی ترمیمشده بتوانند تنشها و بارهای وارد بر سازه را بهتر تحمل کنند.
ترمیمکنندههای بتن معمولاً دارای مقاومت بالا در برابر عوامل مخربی مانند یخزدگی، ذوبشدن، مواد شیمیایی و خوردگی هستند. این ویژگیها باعث افزایش طول عمر بتن ترمیمشده و حفاظت از آن در برابر شرایط نامساعد محیطی میشود.
این مواد اغلب دارای ضریب انبساط حرارتی مشابه بتن هستند، به طوری که نواحی ترمیمشده در برابر تغییرات دما مقاوم بوده و از ایجاد ترکهای جدید جلوگیری میشود.
بسته به مقدار تخلخل و ناهمواری سطوح مورد اجرا، برای پوشش یـک متر مربع به ضخامت ۱ میلی متر حدود ۵/۱ تا ۵/۲ کیلوگرم E. M. REPAIR مورد نیاز می باشد.
توجه
استفاده از چسب بتن استحکامی بافر، میتواند کیفیت نهایی و دوام ترمیم صورت گرفته را به شدت افزایش دهد.
استفاده از این مواد برای ترمیم انواع بتن و سازه های بتنی به عوامل مختلفی نظیر ضخامت ترمیم ، ابعاد منطقه آسیب دیده ، میزان مقاومت شیمیایی مورد نظر ، مقدار بار وارده به منطقه مورد ترمیم و نوع منطقه مورد ترمیم در بتن و غیره اشاره کرد.
این ماده آتش زا نمی باشد.
درصورت بلعیده شدن فوراً به پزشک مراجعه شود.
لطفاً به برگه اطلاعات ایمنی (MSDS) مراجعه گردد.
درصورت برخورد اتفاقی با پوست یا چشم باید فوراً با آب شیرین فراوان شسته شود.
توصیه میگردد در هنگام کار نمودن با هرگونه ماده شیمیایی از ماسک، دستکش و عینک ایمنی مورد استفاده قرار داده می شود.
این ماده در محدوده مواد خطرساز و مضر برای سلامتی و محیط زیست قرار ندارد با این وجود به هیچ عنوان نباید بلعیده شود یا با چشم تماس داشته باشد.
اگر ترمیم کننده بتن به درستی اعمال شود،این موضوع باعث کاهش خواص مکانیکی بتن نمیشود. در واقع، ترمیم کننده بتن میتواند خواص مکانیکی بتن را بهبود بخشد. با استفاده از ترمیم کننده بتن، میتوان خرابیهایی مانند ترکها، شکستگیها و سایر نقصانهای سطحی بتن را تعمیر کرد و به مقاومت و استحکام بتن افزود. با اعمال درست، خصوصیات مکانیکی و مقاومتی بتن به حالت قبلی خود بازمیگردد و ممکن است حتی بهبود یابد. اما اگر ترمیم کننده بتن به درستی اعمال نشود، ممکن است به جای بهبود وضعیت، وضعیت بتن بدتر شود.
برای تقویت سازههای بتنی، معمولاً از دو نوع ترمیم کننده بتن استفاده میشود:
ترمیم کنندههای فولادی و ترمیم کنندههای کامپوزیتی.
ترمیم کنندههای فولادی: شامل تسمهها، پلاکها و میلههای فولادی هستند که به سازه بتنی متصل میشوند و باعث افزایش مقاومت و استحکام سازه میشوند. این نوع ترمیم کنندهها عموماً برای تقویت سازههای بتنی با ترکهای افقی یا عمودی و کاهش انعطاف پذیری سازه به کار میروند.
ترمیم کنندههای کامپوزیتی:شامل سیستمهای مختلفی از الیاف کربنی، شیشهای و آرامید هستند که به سطح سازه بتنی چسبانده میشوند. این نوع ترمیم کنندهها بیشتر برای تقویت سازههای بتنی با ترکهای اسلایدی و یا برای افزایش مقاومت در برابر لرزهای و استحکام برشی سازهها به کار میروند.
همچنین برای تقویت سازههای بتنی میتوان از ترمیم کننده بتن نظیر مواد پلیمری، رزینهای اپوکسی و سیمانهای تقویت شده با الیاف استفاده کرد.
پلیمرهای اپوکسی: پلیمرهای اپوکسی یکی از مواد محبوب در ترمیم کننده هستند. این پلیمرها دارای خصوصیات مکانیکی و شیمیایی بالا هستند و میتوانند به خوبی به سطح بتن متصل شوند. آنها برای ترمیم ترکها، پر کردن نقاط ضعیف و افزایش استحکام بتن به کار میروند.
پلیمرهای تقویتکننده با الیاف: پلیمرهای تقویتکننده با الیاف نیز در ترمیم بتن استفاده میشوند. این مواد دارای الیاف پلیمری هستند که به بتن قوت و انعطافپذیری اضافه میکنند. آنها معمولاً در ترمیم سازههای با تحمل بار دینامیکی مورد استفاده قرار میگیرند.
سیمانهای اصلاحی: سیمانهای اصلاحی با ترکیبات و ویژگیهای خاصی تولید میشوند که بهبود در مقاومت فشاری و افزایش دوام بتن را فراهم میکنند. این مواد به عنوان پوششها یا ملافهها بر روی سطوح بتنی مورد استفاده قرار میگیرند.
مواد ترمیم کننده مخصوص: برخی از مواد به صورت خاص برای ترمیم تولید میشوند. این مواد ممکن است شامل ترکیبات شیمیایی خاص یا الیاف تقویتکننده باشند که برای کاربردهای خاصی طراحی شدهاند.
مواد پر کننده ترک: برای ترمیم ترکها و نقاط آسیبدیده در بتن، از مواد پر کننده ترک مانند رزینها یا ژلهای پر کننده استفاده میشود. این مواد میتوانند فضای خالی ترکها را پر کنده و به ترمیم ساختار کمک کنند.
این ترمیم کننده میتواند به عنوان پوشش محافظ برای سازههای بتنی استفاده شود. این پوششهای محافظ میتوانند در برابر خوردگی، آب و هوا، اشعه UV و سایر عوامل آلودگی به سازههای بتنی مقاوم باشند.
بسته به نوع پوشش محافظ و شرایط محیطی، میتوان از ترمیم کننده بتن به عنوان یک پوشش مقاوم در برابر آب و هوا و خوردگی، پوشش مقاوم در برابر ترکها و خزش، یا پوشش مقاوم در برابر آتش و حرارت استفاده کرد.
به علاوه، پوششهای محافظ برای سازههای بتنی میتوانند به عنوان یک روش جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل سازه از طریق ترکهای سطحی بتن استفاده شوند.
شركت بتن شیمی با هدف تولید افزودنی های بتن مانند ژل میکروسیلیس (میکروسیلیس ژل شده)، ژل میکروسیلیس ، گروت ها ، ترمیم کننده ها، مواد بندکشی و درزبندی، مواد پوشش دهنده، چسب کاشی و چسب بتن ، افزودنی ها ، و فرآورده های مصرفی در صنایع عمرانی، صنعتی و ساختمانی به عنوان اولین تولید کننده انواع افزودنی بتن و مواد شیمیایی ساختمان در ایران با عملکرد بالا و متمایز از محصولات متداول فعالیت می نماید.
تمرکز گروه تحقیقاتی بتن شیمی خاورمیانه بر تهیه و تولید محصولاتی بر پایه نانو مواد قرار گرفته است که دنیای بتن را از بنیاد متحول کرده است.
ترمیم کننده بتن، موادی هستند که برای بهبود و ترمیم ساختمانها و سازههای بتنی مورد استفاده قرار میگیرند. این مواد معمولاً شامل رزینها، پودرهای معدنی، و افزودنیهای خاص هستند.
نیاز به ترمیم کننده بتن زمانی پیش میآید که بتن به دلیل خرابیهای مانند ترکها، خوردگی، یا سایر آسیبها از عملکرد مطلوب خارج شود.
علائمی مانند ترکها، تخریب سطح بتن، رطوبت، یا تغییرات در ساختار فیزیکی بتن میتواند نشاندهنده نیاز به ترمیم باشد.
مزایای ترمیم بتن شامل بهبود مقاومت سازه، افزایش عمر مفید، و کاهش هزینههای نگهداری است. اما ممکن است نیاز به زمان و تخصص داشته باشد.
موادی مانند ملاتها، اپوکسیها، پلیمرها، و پودرهای معدنی برای ترمیم بتن استفاده میشوند. نوع ماده به نوع و محل خرابی بستگی دارد.
فرآیند ترمیم بتن شامل مراحلی مانند تمیزکاری سطح، استفاده از پایههای مهندسی، استفاده از مواد ترمیم کننده، و فرآیند تراکم و صیقل سطح است.
بله، برخی از ترمیمهای ساده بتن بهویژه در موارد کوچک ممکن است توسط افراد غیرحرفهای انجام شود، اما در موارد پیچیده تر، تخصص فنی و تجهیزات خاص ممکن است لازم باشد.
گروت ترمیم کننده بتن یا مواد ترمیم کننده بتن، موادی هستند که برای تعمیر و ترمیم سطحهای خراب یا آسیب دیده از بتن استفاده میشوند. این مواد به منظور بازسازی و اصلاح ساختار بتنی که به علت عوامل مختلفی نظیر ترکها، خوردگی، خزش و خرابیهای دیگر آسیب دیده است، استفاده میشوند.
گروت ترمیم کننده بتن معمولاً شامل یک ترکیب از مواد مختلف است که به صورت پودر یا پیش ترکیب شده عرضه میشود. این مواد شامل مواد معدنی نظیر سیمان، ماسه، سنگدانهها و مواد شیمیایی مانند افزودنیها، پلیمرها و ترکیبات شیمیایی دیگر است. هدف از استفاده از گروت ترمیم کننده بتن ایجاد یک لایه محکم و مقاوم بر روی سطح بتن آسیب دیده است که بتواند خواص مکانیکی و استحکام سازه را بهبود بخشد.
ویژگی های مواد ترمیم کننده پایه اپوکسی با ویسکوزیته پایین بتن
ویسکوزیته پایین: مواد ترمیم کننده پایه اپوکسی با ویسکوزیته پایین، دارای ویسکوزیته کمتری نسبت به سایر اپوکسیها هستند. این ویژگی باعث میشود که ماده به راحتی جریان کند و قابل استفاده در ترمیم سطوح بتنی با نیاز به آمادهسازی سطح ویژه باشد.
تراکم بالا: مواد ترمیم کننده پایه اپوکسی با ویسکوزیته پایین، پس از جریان ویسکوز، قادرند به خوبی تراکم یابند و سطح بتن را به طور کامل ترمیم کنند. این ویژگی بهبود استحکام و صلبیت سطح ترمیم شده را تضمین میکند.
مقاومت شیمیایی: مواد ترمیم کننده پایه اپوکسی معمولاً دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی و مواد شیمیایی میباشند. این مقاومت شیمیایی باعث میشود ترمیم بتن در برابر عوامل خارجی و آسیبزا مانند آب، محیطهای صنعتی و ترافیک مقاومت بیشتری داشته باشد.
اتصال خوب: مواد ترمیم کننده پایه اپوکسی با ویسکوزیته پایین، دارای توانایی چسبندگی بسیار خوب به سطح بتن است. این اتصال خوب باعث میشود ترمیم بتن به صورت دائمی و ماندگار باشد.
مواد ترمیمکننده بتن پایه اپوکسی به دلیل ویژگیهای منحصر بهفرد خود، گزینهای عالی برای ترمیم بتنهای آسیبدیده هستند. این مواد چسبندگی بسیار بالایی به سطح بتن دارند و بهطور مؤثر ترکها، شکافها و حفرهها را پر میکنند. اپوکسیها در برابر مواد شیمیایی خورنده، رطوبت، حرارت و فشار مقاوم هستند و به همین دلیل برای استفاده در محیطهای صنعتی، سازههای زیرزمینی، پارکینگها و هر جایی که بتن تحت شرایط سخت قرار دارد، بسیار مناسباند. همچنین زمان خشک شدن سریع، استحکام بالا، مقاومت در برابر سایش و قابلیت انعطافپذیری از دیگر مزایای مهم این مواد است که موجب دوام طولانیمدت و افزایش عمر مفید سازهها میشود.
تفاوت ژل میکروسیلیس با ژل میکروسیلیکا تشکیلدهی: ژل میکروسیلیکا اغلب به عنوان یک ترکیب سیلیسیمآلومینیومی…
چسب کاشی و سيمان چيزي كه خيلي ها فرقش را نميدانند و گمان میکنند سیمان…
نحوه استفاده از پودر بند کشی برای اجرای صحیح پروژههای ساختمانی و کاشیکاری،نحوه استفاده از…
گروت اپوکسی چیست؟ حتما برای شماهم سوال پیش آمده که گروت اپوکسی چیست و چه…
نفوذگرهای کریستالی انواع نفوذگر کریستالی، موادی هستند که برای بهبود مقاومت و ضدآبسازی بتن استفاده…