استفاده از مواد ترمیم کننده بتن به دلیل کاهش خطرات ناشی از خرابیهای سطح بتنی است. سطح بتنی ممکن است به دلیل عواملی مانند عمر، تغییرات دما، ترکهای خرد شده و ضربههای مکرر و غیره، خراب شود. این خرابیها ممکن است به صورت ظاهری یا عملکردی باشند. با استفاده از مواد ترمیم کننده بتن، میتوان سطح بتنی را تعمیر کرد و از کاهش عمر بتن و یا خطرات بالقوه ناشی از خرابی آن جلوگیری کرد. همچنین، ترمیم کننده بتن ممکن است به بهبود مقاومت و ظاهر بتن کمک کند و بتواند عمر بیشتری به سطح بتنی بدهد.
استفاده از ترمیم کننده بتن میتواند به ماندگاری بتن کمک کند. همانطور که قبلاً گفته شد، سطح بتنی ممکن است به دلیل عواملی مانند عمر، تغییرات دما، ترکهای خرد شده و ضربههای مکرر و غیره، خراب شود. اگر این خرابیها تعمیر نشوند، ممکن است باعث تخریب بتن و کاهش عمر آن شوند. با استفاده از ترمیم کننده بتن، میتوان سطح بتنی را تعمیر کرد و از کاهش عمر بتن و یا خطرات بالقوه ناشی از خرابی آن جلوگیری کرد. همچنین، ترمیم کننده بتن ممکن است به بهبود مقاومت و ظاهر بتن کمک کند و بتواند عمر بیشتری به سطح بتنی بدهد. به طور کلی، استفاده از ترمیم کننده بتن میتواند به ماندگاری بتن کمک کند و میزان نیاز به تعمیرات بعدی را کاهش دهد.
مواد ترمیم کننده بتن معمولاً برای تعمیر سطوح بتنی استفاده میشود و برای استفاده در بتنهای تازه مناسب نیست. در واقع، ترمیم کننده بتن برای استفاده در بتنهای تازه نمیتواند به عنوان یک جایگزین برای ترمیمات و یا بهبود سطح بتنی استفاده شود. یکی از دلایل اصلی این امر این است که بتنهای تازه هنوز به تنهایی قابلیت بهبود و تعمیر ندارند و نیاز به ترکیباتی برای افزایش مقاومت، تنوع و ماندگاری دارند. همچنین، بتنهای تازه هنوز به خوبی به دیگر ترکیبات و مواد اضافی واکنش نکردهاند که این مواد ممکن است از جمله ترمیم کننده بتن باشد. بنابراین، بهترین راهکار برای بهبود ماندگاری و کیفیت بتن، استفاده از مواد بهینهسازی بتن در مراحل ترکیب و تولید بتن است.
اعمال مواد ترمیم کننده بتن بر روی سطح بتنی به چند مرحله تقسیم میشود. در ادامه، مراحل اعمال مواد ترمیم کننده بتن روی سطح بتنی را شرح میدهیم:
آماده سازی سطح بتنی: قبل از اعمال ترمیم کننده بتن، سطح بتنی باید تمیز و خشک شود. هر گونه لایه آلودگی، چربی، روغن، خاک و غیره باید با استفاده از ابزار مناسب از سطح بتنی حذف شود. در صورت لزوم، سطح بتنی باید با آب و صابون شسته شود و سپس به خوبی خشک شود.
تعمیر ترکها: ترمیم کننده بتن برای تعمیر ترکهای ریز و خرد شده استفاده میشود. ابتدا، ترکها باید با استفاده از ابزار مناسب گسترش داده شده و سپس پاک شوند. سپس، ترمیم کننده بتن به طور یکنواخت بر روی سطح ترک اعمال شده و با استفاده از ابزار مناسب صاف شود.
ریزش خاک بتن: در صورتی که ریزش خاک بتن روی سطح بتنی وجود دارد، باید با استفاده از ابزار مناسب پاک شود. سپس، ترمیم کننده بتن روی سطح بتنی اعمال شده و با استفاده از ابزار مناسب صاف شود.
پوسیدگی بتن: در صورتی که پوسیدگی بتن روی سطح بتنی وجود دارد، باید ابتدا سطح پوسیده بتنی با استفاده از ابزار مناسب حذف شود. سپس، ترمیم کننده بتن بر روی سطح بتنی اعمال شده و با استفاده از ابزار مناسب صاف شود.
نهایی کردن تعمیرات: پس از اعمال ترمیم کننده بتن، باید به خوبی صاف شود.
مواد ترمیم کننده بتن معمولاً شامل سیمان پرتلند، ماسه، سیلیس فیوم، مواد شیمیایی اصلاح کننده، فیبرهای پلیمری و آب است. هدف از استفاده از این مواد، ترمیم خرابیها و کاهش نفوذپذیری بتن است.
ترکها:
ترکها ممکن است به دلیل انقباض خودبتنسازی، تغییرات حرارتی، اعمال بارها، رطوبت، یا عوامل دیگر در بتن شکل گیرند. مواد ترمیم کننده بتن میتوانند برای ترمیم ترکهای کوچک و عمدهتر نیز استفاده شوند.
خرابی سطحی:
خرابیهای سطحی مانند خراشیدگی، پوسیدگی، خوردگی، خشک شدگی و خرابیهای ناشی از آب و هوا ممکن است سطح بتن را آسیب برسانند. مواد ترمیم کننده بتن به عنوان لایههای محافظ و ترمیمکننده بر روی سطح بتن استفاده میشوند.
خرابی ساختاری:
خرابیهای ساختاری مانند خرابیهای ناشی از بارگذاری زیاد، لرزهای، عمرانی، خمش، خوردگی تسلیحات و آسیبهای عمده دیگر میتوانند ساختار بتن را تحت تأثیر قرار دهند. مواد ترمیم کننده بتن به عنوان مواد تقویتی و ترمیمی استفاده میشوند تا ساختار را به حالت اولیه بازگردانند.
خرابی ضربهای:
ضربهها و آسیبهای ناشی از ضربههای مکانیکی، مانند ضربههای سنگین، تصادفات، خرابیهای ناشی از ترابری و سایر عوامل میتوانند بتن را شکسته و تخریب کنند. مواد ترمیم کننده بتن در این موارد برای ترمیم سریع و استحکامبخشی به نقاط آسیب دیده استفاده میشوند.
ترمیم کننده سطح بتن عمدتاً برای ترمیم و پوشش دادن نقاط ضعیف و ترکهای سطحی در بتن استفاده میشود و معمولاً بر روی سطح بتن قبلی اعمال میشود. این محصولات به طور مستقیم مقاومت سطح بتن را افزایش نمیدهند. بلکه، وظیفه آنها ترمیم و تقویت نقاط ضعیف سطح بتن است تا مانع ورود آب، مواد شیمیایی و سایر عوامل آلودگی شوند.
برای افزایش مقاومت سطح بتن، معمولاً از سخت کننده سطح بتن استفاده میشود. سخت کننده سطح بتن میتواند با افزایش مقاومت و سختی سطح بتن، ضدسایشی به سطح بتن اضافه کند و مانع ورود آب و مواد شیمیایی شود. اما باید توجه داشت که این محصولات نه تنها مقاومت کل بتن را افزایش نمیدهند، بلکه تأثیری بر روی عملکرد سازهای بتن نیز ندارند. بنابراین، برای افزایش مقاومت کل بتن و تقویت سازهها، از روشهای دیگری مانند استفاده از الیاف فولادی یا افزودنیهای دیگر به مخلوط بتن استفاده میشود.
برای اطلاعات بیشتر و خرید محصولات با کارشناسان ما در ارتباط باشید
شماره های تماس:
۰۲۱-۴۶۸۸۰۶۷۳
۰۹۱۲-۰۷۱۱۰۳۵
تفاوت ژل میکروسیلیس با ژل میکروسیلیکا تشکیلدهی: ژل میکروسیلیکا اغلب به عنوان یک ترکیب سیلیسیمآلومینیومی…
چسب کاشی و سيمان چيزي كه خيلي ها فرقش را نميدانند و گمان میکنند سیمان…
نحوه استفاده از پودر بند کشی برای اجرای صحیح پروژههای ساختمانی و کاشیکاری،نحوه استفاده از…
گروت اپوکسی چیست؟ حتما برای شماهم سوال پیش آمده که گروت اپوکسی چیست و چه…
نفوذگرهای کریستالی انواع نفوذگر کریستالی، موادی هستند که برای بهبود مقاومت و ضدآبسازی بتن استفاده…